Doelen gehaald!

Toen ik met licht trillende stem de drukker akkoord gaf om te gaan drukken, had ik twee doelen voor ogen: ik wilde mezelf schrijver kunnen noemen en ik wilde aantonen dat het mogelijk was om in ieder geval kostenneutraal zelf een boek uit te geven.

Ik kan mij nu na twee drukken schrijver noemen: een onbekend iemand heeft inderdaad in een boekwinkel ‘Uitstap’ gekocht. Ook online is dat gelukt! De eerste druk is uitverkocht, de tweede druk is voor 70% uitverkocht. Vrijwel alle kosten zijn terugverdiend, dus ook die doelstelling is zo goed als gehaald.

De gekte van de eerste maand waarin de boekjes niet snel genoeg aangedragen konden worden is inmiddels geluwd. De boekwinkels van het eerste uur hebben hun omzet gehaald en nu waaier ik uit naar andere boekwinkels, om ook de laatste exemplaren aan de man en vrouw te krijgen.

Het is een wonderbaarlijke, leuke, spannende en leerzame ervaring: het bedenken, schrijven, herschrijven, drukken, uitgeven en pluggen van jouw eigen geesteskind. Je moet er vol voor gaan, maar je krijgt er veel voor terug. Aanrader!

Dank aan alle mensen die me hebben geholpen tot nu toe, direct en indirect. Dank aan alle kopers en lezers, voor het vertrouwen, de interesse, het lezen en het geven van feedback!

Op naar het volgend boek!

Tonny